Contact

Sophie Allegaert

‘Wie écht kijkt, doet overal ontdekkingen’

Ik was 9 toen we voor het eerst op reis vertrokken. Een Groots Moment. Mijn moeder laadde ons, mijn groottante en een half huishouden in onze krakkemikkige BMW 2002 (met zijn twintig lentes allesbehalve de coole klassieker die hij vandaag is), de buren verzamelden om ons uit te zwaaien en weg waren we. Naar Poperinge. Exact 52 km verder. En toch arriveerden we pas een uur of vier later. Het zou jaren duren voor mijn broer en ik beseften hoe we met picknickstops en siëstahaltes steevast in de luren gelegd werden.

Niet de afgelegde afstand, wel je open blik doet er toe
Al tijdens dat eerste hobbelige tracé was ik voorgoed verkocht. Vandaag, vele jaren, landen en nog meer avonturen later, weet ik, wat mijn moeder toen al wist. Niet de afgelegde afstand, wel je open blik doet er toe. Wie écht kijkt, doet overal ontdekkingen. Op deze pagina’s verzamel ik mijn ‘coup de coeurs’, verhalen over verre en nabije bestemmingen, verhalen over plekken die bleven hangen en onder mijn vel kropen…. Ofwel: Pleisterplekken.

Identikit: Ik schrijf sinds 2001 verhalen voor tal van magazines (Nest, Goed Gevoel, VAB-magazine, Feeling, HLN Reizen, Knack Weekend, ..), lever zowat elk jaar een boek af en Brugge is sinds jaar en dag mijn uitvalsbasis. Ik ben, na 10 jaar leven in zonde, getrouwd met Bram, mama van Madeleine en weekendmama van Seppe. Samen runnen we vakantiewoningen 3 Kings en 3 Queens (www.3-kings.be). Ik houd van aperitieven, zalig lang tafelen en enkele keren per week ga ik lopen om de schade te beperken. Hoewel ik eigenlijk liever een boek lees…

info@sophieallegaert.be