Dare to be romantique!

Geen begrip zo moeilijk te definiëren als romantiek. Wat romantisch is voor de ene, is immers tenenkrullend voor de ander. Daarom een eigenzinnige selectie romantische hotels, met voor elk wat wils. De aap uithangen in de Berlijnse jungle, schrijden door een hertogelijk paleis in Madrid of turen naar de middellandse zee in Dubrovnik, het kan allemaal. Tijd dus om die romantiek een niveautje hoger te tillen.

1. 25 hours hotel Bikini in Berlijn

Zo wild als de jungle, dat wil het 25 hours hotel Bikini zijn. Logisch, want het hotel strekt zich uit langs de befaamde Berlijnse zoo. Heel wat kamers kijken uit op die zoo uit en geïnstalleerd in je eigen hangmat aan het venster, lijkt het wel alsof je in die jungle logeert. Voeg daarbij de Monkey Bar, het Bikini Island met dj, de sauna met zoozicht en het rooftoprestaurant met 360° zicht op de zoo en Berlijn en je krijgt een plek die moeilijk achter te laten is. Gelukkig stimuleren de gratis Mini’s en fietsen je om toch nog iets van de stad te zien. Reserveren is niet nodig, wie zich eerst meldt, mag gratis gaan cruisen.

www.25hours-hotels.com
, vanaf € 136 voor een tweepersoonskamer

2. Hotel Da Vinci in Parijs

Hotel Da Vinci mag dan in Saint-Germain-des-Prés liggen blinken, Venetië is nooit veraf. Zijn naam kreeg het hotel toen bleek dat de gestolen Mona Lisa hier even resideerde. Vandaag telt Da Vinci 14 kamers, de meesten daarvan hebben een privéterras, en allemaal kregen ze een Venetiaanse touch. Weelderig dus, zoals in goud, fluweel en brokaat. Café Da Vinci werd dan weer geïnspireerd op Caffè Florian en de koffie wordt met dezelfde percolator gezet. Echt ontspannen doe je in het kleine, maar stemmige mozaïekzwembad dat je privé kunt reserveren.

www.hoteldavinciparis.com
, vanaf € 181 voor een tweepersoonskamer

3. Brody House in Boedapest

Elf unieke kamers genoemd naar de artiesten die er ooit resideerden en er aan de slag waren. Dat is het Brody House in een notendop, een boetiekhotel maar wel één met een hoek eraf. En dat allemaal in hartje Boedapest. Hier geen koel design, wel warme, doorleefde materialen. Dat leidt nu eens tot een volledige muur van kleine en grote houten kasten en deuren dan weer tot een heerlijk hemelbad. Zwaar doorwegende romantiek dus zoals je die in Oostblokromans treft. Vol passie en drama.

www.brodyhouse.com
, vanaf € 90 voor een tweepersoonskamer

4. Il Palazzetto in Rome

Il Palazzetto, de naam alleen al zet een mens in vervoering. Dit kleine paleisje uit de 16de eeuw bevindt zich bovenaan de Spaanse Trappen, telt vier kamers en twee geprivilegieerde terrassen waar je geniet van een cocktail of een hapje. Vele eeuwen lang was dit de bevoorrechte plek van een Romeinse adellijke familie. Dezer dagen is het dé romantische hideaway bij uitstek. De kamers baden in zachte crèmetinten, nu eens in zijde dan weer in fluweel, als om de aandacht niet af te leiden van het spectaculaire panorama.

www.ilpalazzettoroma.com
, vanaf€ 210 voor een tweepersoonskamer

5. Palazzo Barbarigo in Venetië

Pal op het Canal Grande, vlakbij de Rialtobrug, wacht dit mysterieuze boetiekhotel om je te verleiden. Hier geen luchtige helderheid, wel intieme, donkere duistertinten. Afwerkt met een bloedrood fluwelen biesje. Net zo intens als de liefde zelf. Aankomen doe je in een privégondola en daarna kun je wat stijlvol rondhangen in de lounge bar die uiteraard uitkijkt op dat wereldberoemde kanaal. Of hoe de hoofdrol spelen in je eigen film.

www.palazzobarbarigo.com
, vanaf € 240 voor een tweepersoonskamer

6. Hospes Palacio de Los Patos in Granada

Logeren in een paleis dat ook nog eens over vijf sterren beschikt, het kan in Granada. Hospes Palacio de Los Patos, probeer dat maar eens vlot uit te spreken met een Spaanse –s, imponeert zoals alleen paleizen dat kunnen. Denk aan marmer à volonté, imposante traphallen, plafonds die je een stijve nek bezorgen en kamers met suiteallures. Voeg daarbij een strak zwembad, elegante tuinen en een ideale ligging en je krijgt een succesnummer. Estheten genieten van de mix van historische elementen en eigentijdse lijnen. En wie zijn kroost toch niet kon thuislaten, kan ter plekke een babysit boeken.

www.ospes-palacio-los-patos.h-rez.com
, vanaf € 151,41 voor een tweepersoonskamer

7. Santo Mauro in Madrid

Dat de hertog van Santo Mauro hier pleegde te verblijven, zal je geweten hebben. Al meer dan drie decennia pronkt Santo Mauro in de residentiële buurt van Madrid. Het domein, goed voor drie gebouwen en adellijke tuinen die hen verbinden, is bovenal een oase binnen de stad. Een plek waar je heen vlucht als je even genoeg hebt van het gewone volk. En dat vlakbij de belangrijkste shoppingwijk van de stad. De 49 kamers zijn stuk voor stuk uniek, maar werden in dezelfde natuurtinten gehuld. Een rust die welkom is, de voormalige balzalen zijn immers behoorlijk eclectisch aangekleed. En dat is een understatement van formaat. The Chinese Room is een heus printwalhalla, de Red Lounge heeft zijn naam duidelijk niet gestolen en de Chivas art deco bar imponeert zowel met zijn selectie gins als zijn vele tierlantijnen. Heerlijke plekken die je naar andere tijden katapulteren. Lunchen en dineren doe je in La Biblioteca, gevestigd in de oude bib van het paleis, of in The Santo Mauro Gardens waar je tegelijkertijd geniet van het betere tuinzicht. Resoluut onweerstaanbaar dus.

www.marriott.com
, vanaf € 187 voor een tweepersoonskamer

8. Nimb Hotel in Kopenhagen

Geen hotel zo uniek als Nimb Hotel. Geef toe, een Arabisch sprookje in het Hoge Noorden, het blijft een bijzondere mix. Dit Moorse paleis werd in 1909 opgetrokken middenin de wereldberoemde Tivoli tuinen en was in zijn beginjaren een bazaar. Al snel volgde een restaurant en naarmate de generaties elkaar opvolgden, groeiden die restaurants aan. Dezer dagen kan het Nimb Hotel uitpakken met maar liefst vijf populaire eet- en dranketablissementen. Het hotel zelf telt 17 kamers, stuk voor stuk unieke logeerplekken. Voorzien van een open haard en een bevoorrecht tuinzicht en gevuld met antiquiteiten en kunstwerken. In de badkamer vind je het Aesopgamma. Ook honden zijn welkom, ze krijgen hun eigen welkomstcadeau en voor het slapengaan een snoepje toegegooid. Een butler, conciërge en personal shopper leggen de andere gasten deskundig in de watten. En toch is het vooral dit Arabische paleis, en zijn unieke ligging, dat hier met de pluimen gaat lopen. Op vrijdagavond geniet je bijvoorbeeld mee van de livemuziek die door Tivoli schalt en dankzij je open ticket kan je wanneer je wilt de tuinen binnenlopen. Welkom dus in je Arabische privéresidentie….

hotel.nimb.dk, vanaf 375 voor een tweepersoonskamer

9. Villa Dubrovnik in Dubrovnik

Romance Forever is de slogan van Villa Dubrovnik. Kwestie van niets aan de verbeelding over te laten, hier regeert de romantiek. En moeilijk valt dat niet echt. Dit witte vijfsterrenhotel wordt dan ook omringd door citroenbomen, grenst aan de zee en kijkt uit op Dubrovnik dat je met je privéspeedbootje vlotjes bereikt. Een privéoasis met zeezicht dus. Ongeacht of je in je suite verblijft, je installeert in de wellness of in de prosciutto rooftop bar of overlegt met de conciërge over dat romantisch etentje. Wat je ook doet, waar je ook bent, zeezicht heb je er altijd.

www.villa-dubrovnik.hr, vanaf €  280 voor een tweepersoonskamer

Verschenen in Feeling Gold, 2016

 

- overzicht -
Facebook Twitter Google+ Pinterest LinkedIn